Mrkev
Mrkev

Každé dítě už ví, že jsme to, co jíme. Pro ulehčení ale existují potraviny, které jsou dobré pro určitý lidský orgán, a které jsou mu podobné.

Mrkev
Mrkev

Mrkev: Oči

Pokud mrkev nakrájíme na kolečka, můžeme si všimnout její podobnosti s očima. Mrkev je plná vitamínů a antioxidantů, například betakarotén, který snižuje riziko vzniku okulární degenerace (ta je hlavní příčinou zraku u starších lidí).

Vlašský ořech: Mozek

Záhyby a vrásky vlašského ořechu připomínají další lidský orgán: mozek. Ořechy mají vysoký obsah omega 3 mastných kyselin, které podporují funkci mozku.

Řapíkatý celer: Kosti

Celer je významným zdrojem křemíku, který dává kostí její sílu. Kosti obsahují stejné množství sodíku jako kosti: 23 %.

Avokádo: Děloha

Avokádo má tvar žárovky – stejně jako děloha. Avokádo je zdrojem kyseliny listové, čím podporuje reprodukční zdraví.

Škeble: Varlata

Škeble doplňují náš jídelníček kyselinou listovou a zinkem – což jsou důležité živiny pro zlepšení kvality spermatu u lidí.

Grapefruit: prsa

Grapefruit obsahuje látku zvanou limonády, která snižuje riziko rakoviny prsu.

Rajčata: Srdce

Pokud rajče rozkrojíme a podíváme se dovnitř, můžeme si všimnout jeho podobnosti s lidským srdcem. Rajčata obsahuj lykopen, který snižuje riziko srdečního onemocnění. Pokud rajče smícháme s olivovým olejem či jiným tukem, lykopeny se vstřebávají až 10x lépe.

Červené víno: Krev

Červené víno je bohaté na antioxidanty. Snižuje špatný cholesterol  a snižuje srážlivost krve.

Zázvor: Žaludek

Gingerol, látka obsažená v zázvoru, dokáže zabránit nevolnosti a zvracení.

Sladké brambory: Slinivka břišní

Podlouhlý tvar sladké brambory nese silnou podobnost slinivky břišní a také podporuje činnost tohoto orgánu. Obsahují betakaroten, který je silný antioxidant (chrání všechny tkáně v těle před škodami způsobené strárnutím či rakovinou – včetně slinivky).