Připadá vám, že stále dokola vaříte jenom to stejné? Pokud ano, máme pro vás novou inspiraci. Použijete při ní něco nového, s čímž však mohou být spojeny klasické úpravy. Co máme na mysli? Je to originální recept na batáty. Pokud jste o nich ještě neslyšela, tak je lze charakterizovat v podstatě jako sladké brambory. Jinak ale vypadají velmi podobně, až na jejich červenou barvu. V naší kuchyni bohužel nejsou tolik známé, což je chyba. Vy to můžete napravit.
Jak je připravit? Možností je mnoho
Možností, jak je můžete připravit, je rozhodně celá řada. Pozitivem zde pro vás bude rozhodně to, že na ně můžete pohlížet podobně jako na běžný brambor. Od toho se potom odvíjejí možnosti přípravy, jak tyto chutné sladké brambory tepelně zpracovat. Jsou tři osvědčené cesty, se kterými neuděláte chybu, ať už budete chystat jakékoliv jídlo. Jedná se o:
- pečení v troubě,
- klasická vařená podoba,
- šťouchané zpracování.
Kde batáty koupit?
Jak vidíte, jejich příprava není složitá. Stačí několik desítek minut v troubě nebo hrnci. Když víte, jak na to, můžete pro ně vyrazit do obchodu. V jakém je seženete? Že nejsou příliš používané, neznamená, že nejsou vyhledávané. Osvědčenou volbou může být větší supermarket, kde je bez potíží najdete v regálu se zeleninou.
Co k nim? Nejlépe kvalitní maso
Stále v podstatě mluvíme jenom o příloze. Určitě vás zajímá, s čím batáty podávat. Když nechcete udělat chybu, vsaďte na maso. Nezklame třeba hovězí steak se silnou kvalitní omáčkou. Hodit se ale může třeba i pečené kuře. Originální možnost potom může být spojena třeba s dušenými hovězími líčky, nebo s jelením masem. Když obojí podusíte na víně, dostatečně dlouho, získáte vynikající chuť a dokonalou měkkost. Jste-li spíše vyznavačka lehčího jídla, potom nic nezkazíte ani kusem kvalitní ryby, které se ke sladším bramborám také velmi dobře hodí.